Jau ilgāku laika sprīdi vēlējos ieskicēt IoT tīkla ieviešanu mājas, līdz atradu interesantu repositoriju (opens new window), ar kura palīdzību Raspberry Pi mini datoriņu var pārvērst servisā, ar kuru var uzturēt dažādus nestandarta, paštaisītus moduļus savienojumā ar Siri informācijas apmaiņai.

Jautāsiet, kapēs Siri? Pavisam vienkārši - Ja pašlaik lietošanā, būtu kāds Android telefons, visticamāk, ka Hey Google nebūtu peļamāks variants 😃
Sekojot instrukcijām, kas pārsvarā ir pamācība, kā jāsagatavo mazā avenīte, kā jāpieslēdz tīklam un kādas palīgpakas nepieciešamas, mēs tiekam pie pilnvērtīga Homebridge servisa, kas mājas iekšējā tīklā nu jau ir redzams un savienots ar HomeKit api.
Par pirmo mājas IoT ierīci izvēlējos DHT11 sensoru. Apvienojumā ar NodeMcu, tas jau ir pilnvērtīgs rīks, kuru var nolikt jebkur kur vēlies šādus datus iegūt.

Mazliet pacietības ar salodēšanu, lai kaut kā turas kopā, programmēšanas darbiem un arī šī ierīce ir spējīga pieslēgties mājas tīklam, parādot aktuālos datus gan caur web interfeisu gan pēc Homebridge pieprasījuma.

73 de YL3CAAK!