Sestdiena, 2020 gada 4. jūlijs.

05:50 - “Labrīt! Klausies, gāžam! Prognoze ir mazliet labāka kā vakar, bet nekas spožs nebūs. – OK, esiet man pakaļ kā runāts 07:30!”

Ilgi nekas nebija darīts, kad nolikām 4. jūliju, par floras-faunas datumu, nedomāju, ka laiks var iegriesties ne tik saulains un patīkams..

Par spīti vējam, nedienām ar privāto mašīnas elektroniku, izdevās noorganizēties un nostrādāt jaunu floras faunas teritoriju: “YLFF-0195 Liepājas Tosmares dabas liegums”

Šis ir jau otrais šāda tipa pasākumus, kurā radioamatieri /-is dodas uz kādu dabas liegumu, aizsargātu teritoriju, lai strādātu ēterī no dabas - mobīlās pozīcijās. Iepriekš bijām ar pulku lielāku komandu 2018 gada 8. septembrī no YL-0134, Liepājas ezerā. Teritorijas ir daudz un darīt pietiek ko visiem!

Visa informācija un teritorijas atrodamas YLFF.LV.

Komandā YL3BF, YL3ALL un YL3ALK.

Izsaukuma signāls: YL44WFF (opens new window).

TRX: IC7300 & FT-857

Sākotnēji plānotie diapazoni ar 40m deltu, 30m vertikāli, 20m deltu un 6m yagi, laikapstākļu dēļ ieviesa savas korekcijas un aprobežojāmies ar vertikāli 30m diapazonu datos un 20m diapazona deltu balsij.

Ēterā pavadītais laiks, apmēram 2.5h, sākumā likās mazliet par īsu, bet labi ka ātri novācāmies - pēc aptuveni nepilnas stundas lija jau stripri un intensīvi, kur bez slapjiem pašiem tehnikai ar būtu ticis… Mazumpiegarša gan vēl palikusi 😃

Kopā 135 SSB (YL3BF & YL3ALK) un 36 FT8 (YL3ALL).

Lielu paldies sakam YL2QG par ģenerātoru un Ainaram par busiņu, ko labprāt izmantotu arī kādu citu reizi, varbūt braucot kādā lielākā piedzīvojumā 😃

Visas bildes apskatāmas šeit (opens new window).

73 de YL3ALK!