Tā kā neko labāku, brīvdienu paagros rītos, ko darīt nevarēju rast, nolēmu pēdējo gada izskaņas nedēļu pavadīt uz šņācošākas nots. Šoreiz ARISS 17. reize par godu ISS (opens new window) 20 gadiem orbītā.

Laika apstākļiem mainoties no skaidrām debesīm līdz slapjdraņkim ar nelielu saliņu, -2,-4 grādu robežās, visi derīgie ISS stacijas pasi iekrita, tieši no rīta - 1 vai 2 reizes no aptuveni 05:30 līdz 07:40. Tad, kad sanāca laicīgi piecelties, ne katru reizi sanāca arī pilnīgi ko uztvert. Nekad nebiju, ar neapbruņotu aci, redzējis ISS spilgto gaismiņu debesīs (mazais punkiņš pirmajā bildē).

Tā pat kā pagājušo reizi, arī šoreiz nolēmu izmantot:

ISS raida 145.8 Mhz FM modulācijā, PD120 režīmā kodētu signālu, ko jau ar QSSTV var pārvērst skatāmā bildītē. Jāsaka, ka salīdzinot ar iepriekšējo reizi, uztvērtās bildes nav tik labas kvalitātes, kā tā veiksminiece iepriekšējā uztveršanas reizē 2019 gadā (opens new window)

Kā atklāju vēlāk, defektīvs kebelis, ne parāk labi izvēlēti rtlSDR uztvērēja iestatījumi kopā ar stipru signālu tuvu 146 Mhz, spiežot ciet turpat esošo SSTV frekvenci, rezultējās švikās un ne parāk skatāmās bildēs. Vienu no bildēm izdevās salikt kopā, tikai pēc tam atskaņojot raw no ieraksta, dekodējot pa jaunu, līmējot kopā ar phosostop. Citu reizi signālu dzirdēju, kaut kāds uztveršanas process notika, bet nepilnīgi, lai kas jēdzīgs būtu parādāms.

25.12 07:30 - 07:38 orbītas uztvērtās bildes

27.12 07:30 - 07:36 orbītas uztvērtās bildes

Pēc kādas nedēļas atnāca e-pastā arī paldies diploms par piedalīšanos 😉

Visu dalībnieku bildes var skatīt te: galerijā (opens new window)
Papildius informāciju un aktialitātes var meklēt ARISS SSTV mājaslapā (opens new window)
Informācija par ARISS programmu (opens new window)

73 de YL3LK!